Biografie – NL

Michael van Dijk (NL, 1999) begon met gitaarspelen op negenjarige leeftijd. De eerste jaren had hij les bij Mien de Rover,, en speelde bij mandolineorkest de Plektrum Melodisten. Op zijn zestiende, nog tijdens de middelbare school, werd hij toegelaten tot de Jong Talent klas van het conservatorium van Tilburg. In 2020 studeerde hij hier af onder supervisie van Johan Fostier en Aart Strootman. Michael is tevens verbonden geweest als contractstudent aan het Utrechts conservatorium. Tegenwoordig is hij actief als klassiek en elektrisch gitarist, muziekdocent en als schrijvend muziekredacteur.

Michael deed verscheidende jaren mee aan het Prinses Christina concours, en bleef daar niet onopgemerkt. Hij bracht het tot de finale in de Doelen Rotterdam, en won verschillende aanmoedingsprijzen, waaronder de Gaudeamus Muziekweekprijs voor zijn unieke interpretatie van een moderne compositie.

Hij speelde als solist of in kamermuziekverband al op diverse locaties, waaronder De Doelen Rotterdam (Red Sofa Serie),  concertzaal Tilburg,  Willem-II concert- en popzaal, Nieuwe Kerk  Den Haag (Festival Dag in de Branding), Klankenbos Neerpelt (BE, OORtreders festival), en op diverse locaties tijdens November Music.

De jonge muzikant is onderdeel van één vast ensemble: EKLEKT. EKLEKT ontdekt de narratieve, expressieve en sonische mogelijkheden die de klassieke gitaar en fluit (bespeeld door Eduardo Gaspar Polo Baader) te bieden heeft.

Alle andere projecten zijn te vinden in mijn agenda op de site, of op mijn facebookpagina.